Vinterligt vejr i vente: Husk sneskraberen i påskedagene0 Comment

Sneskraberen er måske ikke det første man tænker på, når bilen skal pakkes til påskeudflugten, men i år kan det blive nødvendigt at have den med. 

Første danske forårsmåned er så småt ved at rinde ud, og påske og april står for døren. Alligevel lader forårsvejret vente på sig, og det betyder, at de vinterlige temperaturer samt sne og slud vil påvirke påsken rundt i Danmark, selvom februar og vinterperioden for længst er forbi. 

Ifølge TV2 Vejret er der nedbør på vej i påskedagene, og da temperaturerne kun i dagstimerne kommer til at holde sig over frysepunktet, kan man flere steder vågne op til snedækkede haver, indkørsler og ikke mindst biler. 

Derfor kan det være en god idé at gøre plads til sneskraberen, hvis du skal afsted på familie- eller vennebesøg i påskedagene, så du kan køre afsted med godt udsyn til vejen og landskabet omkring dig. 

For både en sikkerheds og pengepungens skyld er det en god idé at fjerne is og sne fra bilens ruder og lygter. 

Det er ikke nok at skrabe et lille udkigshul på forruden. Hele forruden, sideruder og bagrude bør være renset for is og sne. Det samme gælder for tag og klapper. Samtidig skal lygter være skrabet fri, ligesom man også skal kunne læse det, der står på din nummerplade.  

Først og fremmest er anbefalingerne, som er udarbejdet af FDM, til for din og andre bilisters sikkerheds skyld, men bliver du stoppet af politiet uden at have skrabet is og sne ordentligt væk, kan det koste dig alt fra en bøde til en betinget frakendelse af kørekortet – alt efter politiets vurdering af, hvor mangelfuldt du har skrabet. 

Med andre ord: Husk en sneskraber, hvis du skal ud at køre i påsken.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *