Vinterklar bil – sådan!0 Comment

Vi pakker os ind i lune jakker, snører vinterstøvlerne på og trækker huerne langt ned over ørene. Vi mennesker er efterhånden godt klar til vinterens kulde og sne. Men er din bil egentlig også det? Læs med her og få et par gode råd til, hvordan du forbereder bilen bedst på vinterens kommen.

Rust – bilens værste fjende

Noget af det bedste, du kan gøre for din bil, er at give den en rustbehandling af undervognen inden Hr. Vinter banker på. Sne, fugt og salt fra vejene er nemlig nogle af rustens livretter, og hvis det først er der, så er det svært at komme af med igen. Så gør din bil en tjeneste og invester i en rusbehandling. Det vil den takke dig for hele vinteren!

Få fixet stenslaget

Er du én af de heldige, der har erhvervet sig et stenslag i ruden i løbet af sommeren? Så er det altså ved at være sidste udkald for at få det fixet, hvis du ikke vil risikere, at der sker yderligere skader på ruden. De kolde temperaturer kan nemlig få stenslaget til at brede sig yderligere, og det kan altså skabe potentielt farlige situationer. Så skynd dig hellere at få ordnet det, de fleste firmaer, der ordner sådanne skader, kan klare det på en eftermiddag.

På med vinterdækkene

En af de vigtigste ting at få gjort, inden vejene bliver kolde, er at få monteret vinterdæk på bilen. Med sådanne dæk er du meget bedre sikret på de glatte veje vinteren igennem. Bremselængdetest har gang på gang slået fast, at sikkerheden er meget højere med et par vinterdæk på bilen end med sommerdæk på. Inden du monterer dækkene, er det dog vigtigt, at du tjekker, hvor meget dækmønster der er tilbage, hvis du også kørte på dem sidste vinter. Som hovedregel skal der være mindst 3 mm tilbage. Så det er altså bare med at få dem monteret. Hvis ikke du selv har mulighed for at sætte dem på, kan din mekaniker med garanti hjælpe dig.

Væk med is og sne fra ruden

På de kolde vintermorgener, hvor sneen har dalet fra himlen hele natten, er det vigtigt at komme ud af sengen i god tid. Det tager nemlig tid at varme bilen op og få fjernet is og sne fra ruderne. Og det er altså ikke nok bare at skrabe et hul ud for førersædet. Det er er nemlig lovpligtigt at have fuldt udsyn til alle sider, og hvis ikke man har det, kan politiet udstede en bøde. Så sørg for at have en god skraber til vinduerne og væbn dig med tålmodighed, både for din egen og dine medbilisters sikkerhed.

Check batteriet

Mange biler oplever startproblemer i de kolde temperaturer. Et godt råd er derfor at få tjekket bilens spænding hos mekanikeren. Han vil kunne fortælle dig, om det skal oplades, skiftes eller er i tip top stand. Med et fuldt opladet batteri vil dig og din bil uden problemer klare jer igennem vinterens kolde vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *