Skal bilen være efterårsklar? Sådan gør du0 Comment

De fleste synes, at det er virkelig rart at have en bil. Det kan dog også være krævende at have en bil. Hvis man vil holde bilen i god stand, skal man nemlig arbejde for det – medmindre man får andre til at gøre arbejdet. Det behøver dog ikke at være svært at holde bilen i en ordentlig stand, så den kan køre mange år på vejene. Hvis du sørger for at lave nogle små justeringer og holde øje med bilen, hver gang sæsonen skifter, er du godt på vej. Eksempelvis er der nogle ting, du kan gøre for at gøre bilen efterårsklar – og det kan betale sig at gøre det. Herunder kan du læse om nogle af de ting, du kan gøre for, at din bil overlever vinterhalvåret og holdes i god stand.

Skift dækkene

Din bils dæk er utrolig vigtige, og det er vigtigt, at de er i en ordentlig stand – især af sikkerhedsmæssige årsager. Derfor skal du naturligvis også kontrollere dine dæk med jævne mellemrum året rundt; du skal tjekke dæktrykket og dækmønstret. Således ved du, hvornår det er tid til at skifte dæk. Det er dog ikke kun, når dækkene er slidt ned, de skal skiftes. Hvis du kører med sommer- og vinterdæk, skal du sørge for at skifte til vinterdæk, inden kulden for alvor rammer vejene. Hvis du kører med sommerdæk på vinterglatte veje, kan det have store sikkerhedsmæssige konsekvenser. Hvis du kører med helårsdæk, er det ikke sikkert, du skal skifte dine dæk – det skal du blot, hvis de er slidte eller ikke kan holde trykket. Hvis du mangler nye dæk, kan du finde dem hos bildele-online.dk.

Skift olien

Når den første frostmorgen oprinder, vil du sætte pris på, at du på forhånd har skiftet olie på bilen. Det kan nemlig være rigtig svært for motoren at trække tyk og træg olie rundt, når frostvejret først rammer. Når du er i gang med olieskiftet, kan du ligeledes sørge for at tjekke, om din kølervæske er frostsikret. Det er vigtigt, at du har frostsikret kølervæske på bilen, da der ellers kan komme korrosion i bilens kølesystem.

Gør bilen ren

Hvis du vil være fri for rust på bilen – og det vil de fleste gerne, for rust og biler er ikke en god kombination – er det en rigtig god ide at sørge for at gøre bilen rent med jævne mellemrum. Dette skal du især huske, når der begynder at komme frost og salt på vejene. Hvis du fjerner de aflejringer af snavs, der sidder på bilen og holder på fugt og salt, vil der være større chance for, at din bil ikke får rustpletter vinteren over. Vask blot bilen grundigt en gang i mellem, når vinteren nærmer sig.

Der er mange ting, du kan gøre for at gøre din bil klar til efteråret og vinteren. Hvis du interesserer dig for det – og biler generelt – kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *