Særlige køretøjer til særlige anledninger

Studenterkørsel

Category : Gode råd

Fødselsdag, bryllup, konfirmation eller barnedåb – der er mange særlige anledninger, som berettiger, at den gamle Ford Ka forbliver i garagen og skiftes ud med en midlertidig opgradering. I denne artikel kigger vi nærmere på nogle af de anderledes, men helt særlige køretøjer, der får os frem i forbindelse med udvalgte begivenheder. Biler er nemlig meget mere end et befordringsmiddel, der bringer os fra A til B. Det er indbegrebet af vores personlighed og identitet, og når det lykkelige par skal giftes, eller søster er blevet student, skal det naturligvis fejres på behørig vis.

På med huen og af sted – studenterkørsel


Er der ét køretøj, som efterhånden er blevet kendetegnet på en særlig dansk tradition, så er det de klassiske og elskede studentervogne. Fyldt til randen med glade studenter, der fejrer flere års slid og slæb, cruiser de gennem gader og stræder med bannere på siden og en del ”trutten” i hornet, når vognen efterhånden har nået sin destination – studenternes stolte forældre og familie. Kreativiteten og opfindsomheden har frit spil, når det kommer til studentervogne – nogle foretrækker de klassiske, ombyggede lastbiler, mens andre vælger at hoppe om bord i en pensioneret skolebus. Det er dog vigtigt, at køretøjet til enhver tid overholder de helt særlige bestemmelser, der gælder for indretningen og sikkerheden. Se billeder og læs mere om reglerne på denne side.

Limousinen er luksus ud over det sædvanlige


Limousinekørsel er noget helt særligt. De lange biler er efterhånden blevet et symbol på luksus, rigdom og fest, og mange benytter da også disse aflange køretøjer i forbindelse med alt fra bryllup til galla. Bilens abnorme længde gør, at der er rigeligt med plads til passagerne ift. at boltre sig og nyde mad og drikkevarer (typisk bobler), mens man bliver transporteret fra A til B. Mange limousiner har en indbygget bar, diskokugle og musikanlæg, hvilket gør, at festen allerede begynder på vej til destinationen.

Veteranbiler er en klassiker


Nyt er ikke altid nødvendigvis bedre. Det er der sandsynligvis mange veteranbilejere, som kan skrive under på, hvilke der i øvrigt er ganske mange af herhjemme. Særligt amerikanske biler er i høj kurs, når snakken falder på veteraner, og priserne på sjældne modeller med særlige historier kan for den almindelige danske virke svimlende og skøre. Ikke desto mindre sværger mange af os til klassikerne i forbindelse med festlige begivenheder.

To hjul er måske bedre end fire


Ovenstående køretøjer har en ting tilfælles – de har alle fire hjul. Mange foretrækker dog tohjulede køretøjer, når de skal transporteres med stil, herunder særligt motorcykler. Harley Davidson er uden tvivl et af de mest populære valg, men bestemt ikke det eneste. Det er muligt at finde et hav af forskellige MC’ere, der uden problemer kan benyttes til lejlighedskørsel. Der er godt nok ikke plads til hele familien på 4, men det behøver der jo heller ikke at være. Alternativt kan man vælge en motorcykel med sidevogn, hvis man trænger til selskab under turen. Klik her, og læs mere om motorcykler og scootere.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Leasing af bil er et glimrende alternativ til billån

Leasing er de seneste par år blevet yderst populært, og flere danskere vælger denne løsning til anskaffelse af en bil. Med leasing undgår du, at optage et lån i banken til en dyr bil. Hvis du vælger leasing fremfor, at købe bilen på traditionel-vis m...

Sådan kører du længere på literen

Hvis man kører meget i bil, bliver benzin og diesel hurtigt meget dyrt. Bilen er en af de genstande, der sluger allerflest kroner i hverdagen, og ofte er den en nødvendighed at have – især for familier. En bil skal have brændstof, og det er desværre...

Guide: Bilforhandler eller lokalt værksted?

Står du og skal have bilen på værksted, og er du i tvivl om hvilken type værksted du skal vælge? Så er her lidt information, du kan tage med i overvejelserne. Du har måske spurgt dig selv, om man overhovedet selv frit må vælge værksted? Eller, om ma...