Sådan kører du længere på literen0 Comment

Hvis man kører meget i bil, bliver benzin og diesel hurtigt meget dyrt. Bilen er en af de genstande, der sluger allerflest kroner i hverdagen, og ofte er den en nødvendighed at have – især for familier. En bil skal have brændstof, og det er desværre ikke til at ændre på. Dog kan man ændre på, hvor ofte den har brug for brændstof. Ved hjælp af nogle enkle tips kan du komme til at køre længere på literen i din bil, og på den måde slipper du for at skulle tanke og hermed bruge penge så ofte.

Slå fartpiloten til

Rigtig mange nye biler har den såkaldte fartpilot. En fartpilot er en mekanisme, som du kan slå til i bilen, og som sørger for, at du kører med en jævn hastighed, uden at du skal røre ved speederen. Denne funktion er yderst gavnlig, når du står og skal køre længere strækninger, hvor det ikke er nødvendigt at skulle sætte tempoet op og ned hele tiden. Når du kører jævnt uden større udsving, bruger du mindre benzin. For at sikre, at du kan få lov at køre jævnt, er det vigtigt, at du holder god afstand til andre biler. På den måde behøver du ikke at skulle bremse op, og du giver dig selv en større sikkerhed.

Er du kørende i en ældre bil, der ikke er i besiddelse af en fartpilot, kan du kompensere ved at holde øje med din fart og sørge for at køre i den samme hastighed hele tiden.

Undgå tomgang

Prøv så vidt muligt at undgå tomgang. Når du holder ved lyskryds, spilder du rigtig meget brændstof. Det kan du undgå ved at slukke bilen, når du holder stille. Særligt i nyere biler er dette gavnligt, og rigtig mange af dem gør det helt af sig selv.

Mange nye biler har også den funktion, at så længe du ikke trykker på speederen, så benytter den ikke brændstof. Derfor er det en ting, som du bør gøre brug af, når du skal bremse ved et kryds af den ene eller anden art. Slip speederen i god tid og spar brændstof.

De rigtige dæk

Dækkene betyder også meget for, hvor langt du kan køre på literen. Hvis du sørger for at have et par dæk, der passer i størrelse og hastighedskode, er du allerede et skridt i den rigtige retning. Udover disse ting skal du dog også sørge for, at dine dækpasser til årstiden. Vinterdæk om sommeren gør f.eks. ikke noget godt for dit brændstofforbrug.

Dæk har forskellige egenskaber, og vil du virkelig gerne have nogle, der kan køre længere på literen, skal du vælge dem, der er brændstoføkonomiske.

Mindre vægt

Vi kender alle det med at have en masse skrammel liggende i bilen. Problemet med dette er bare, at det fylder og vejer, og det kan faktisk få din bil til at køre kortere på literen. Derfor er det en rigtig god ide at få ryddet ud i bilen.

Pas også på med åbne vinduer. Vinden kan nemlig også være med til at tynge bilen og hermed gøre, at den kører kortere på literen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *