Privatleasing bliver mere og mere populært0 Comment

Privatleasing er de senere år blevet mere og mere populært blandt den danske befolkning. En grund til dette kan være fordi, at de seneste år er kommet nogle interessante leasing tilbud. Disse attraktive tilbud har gjort det mere fordelagtigt i nogle tilfælde, at lease en bil frem for at købe den selv.

Der har i 2015 været en stigning på helt op til omkring 50 procent på privatleasing, og i 2016 forventer man, at denne trend fortsætter ifølge denne artikel fra jyllandsposten.

Hvad er privatleasing?

Privatleasing er en form for leasing, der henvender sig til den almindelige dansker, der ønsker at have en bil til rådighed, men vil have total sikkerhed i budgettet. Når man privatleaser en bil, har leasingtager hver eneste måned den samme månedlig ydelse til bil, så man ved præcis hvad det koster, at have en bil til rådighed. Ved privatleasing er der også i de fleste tilfælde mulighed for, at tilkøbe service og andre ydelser, så der overhovedet ikke er nogle uforudsete omkostninger til bilen.

En normal leasingperiode løber typisk over 2-4 år, da det i de fleste tilfælde ikke kan betale sig rent økonomisk, at beholde bilen længere. Så hvis man ønsker den samme bil i mere end 4 år, så kan det typisk bedre betale sig, at købe en bil i stedet for at lease den.

Når du privatlease en bil, skal du ikke have bekymringer om bilens brugtvogn værdi efter leasingperioden, da det er op til leasingselskabet, at sælge bilen eller release den til en anden. Privatleasing er derved også ideelt, hvis man ønsker den nyeste bilmodel, da man nemt kan skifte til en ny model efter endt leasingperiode.

Når du privatleaser en bil er det vigtigt, at du nogenlunde ved, hvor meget du kører på et år, fordi hvis du overstiger dette kan det blive en dyr fornøjelse. Nogen leasingselskaber har nemlig en dyr takst pr. overkørte kilometer, mens andre har en del lavere takst pr. overkørte kilometer.

Audi, BMW og VW er populære til privatleasing

Audi, BMW og VW er de mest populære bilmærker når man snakker privatleasing af bil. Alle tre mærker har brede udvalg af forskellige bilmodeller der er lavet til vidt forskellige formål. Disse tre mærker er også kendt for, at være i den dyrere ende af prisskalaen på biler, og der kan derved være mange penge, at spare ved at lease disse bilmærker, i stedet for at købe dem.

Hvad er økonomisk bedst – privatleasing eller købe bil?

Det første der er vigtigt når man skal vurdere, hvad der er økonomisk bedst er, hvor langtid du ønsker, at beholde den samme bil. Privatleasing er typisk billigst, hvis du ønsker, at skifte bilen ud af 2-4 år, men hvis man beholder bilen i længere tid, så er det i de fleste tilfælde mere fordelagtigt, at købe bilen selv.

Ved privatleasing skal der betales en engangsydelse (ekstraordinær ydelse), når man skal lease en bil, den er i langt de fleste tilfælde billigere end, den første gangs ydelse der er når man låner pengene i banken. Det vil sige du ved privatleasing også binder mindre penge i en bil, end når du køber den.

Det er svært at afgøre hvad der er økonomisk bedst, før hele regnskabet er opgjort den sidste dag. Men man kan prøve at regne på om, hvad der er mest økonomisk i den given situation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *