Leasing af bil er et glimrende alternativ til billån0 Comment

Leasing er de seneste par år blevet yderst populært, og flere danskere vælger denne løsning til anskaffelse af en bil. Med leasing undgår du, at optage et lån i banken til en dyr bil. Hvis du vælger leasing fremfor, at købe bilen på traditionel-vis med finansiering, så undgår du optagelse af lån i banken. Leasing minder mest af alt om leje af bil, dog er der nogle væsentlige forskelle. Med leasing er det leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet, og du som leasingtager får brugsretten over køretøjet. Dette betyder at leasingselskabet ejer bilen i hele leasingperioden, og du som leasingtager betaler for at få ret til at låne den til det du ønsker. Der findes forskellige løsninger indenfor leasingkontrakter, hvilke en der er bedste kommer an på dine ønsker og behov.

Skal du vælge en operationel leasing eller finansiel leasing?

Hvilke leasingtype du skal vælge, kommer helt an på dine ønsker og behov til en bil. Der findes grundæggende to forskellige leasingkontrakter, hvilke er en operationel leasingkontrakt og en finansiel leasingkontrakt.

Operationel leasing er den leasingtype der typisk kendes fra bilforhandleren, og er typisk leasing af en helt ny bil. Med en operationel leasingkontrakt får du total budgetsikkerhed, leasingtager ved nøjagtig hvad det koster hver eneste måned at havde en bil til rådighed. Med en operationel leasingkontrakt skal du kende dit kørselsbehov, da leasingkontrakten indeholde en kilometer pakke efter dine ønsker. Hvis du kører mere end det angivet antal kilometer i leasingkontrakten, så bliver de overkørte kilometer takseret efter en forhøjet kilometer takst. Når leasingperioden er slut skal du blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og leasingtager skal ikke bekymre sig om værditab eller salg af bilen.

Finansiel leasing er den leasingtype der typisk kendes fra leasingselskaberne, og er typisk leasing af en lettere brugt bil. Med en finansiel leasingkontrakt står du selv for alle udgifter til reparation, service, dækskifte og så videre. Med en finansiel leasingkontrakt er der som regel ingen kilometer begrænsning, men det er dog vigtigt at leasingselskabet tager dit kørselsbehov med i overvejelserne, når de udregner en restværdi på bilen. Restværdi er den værdi bilen skal sælges til når leasingperioden er slut, og det er vigtigt at denne restværdi er realistisk. Hvis restværdi ikke er realistisk får leasingtager en efterregning på difference på hvad bilen kan sælges til på markedet og restværdi i leasingkontrakten. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager henvise en tredje part til køretøjet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *