Kør tværs over USA og få en oplevelse for livet0 Comment

Du kan ikke sige USA uden du siger roadtrip, for USA kan så meget i forhold til bilferie. Vejene er store og velholdte, benzinen er billig og samfundet er bygget til lange køreture. En kør-selv-ferie gennem USA vil give dig utroligt mange stor oplevelser på din vej. Du vil opleve mange forskellige sider af USA undervejs og med en roadtrip på tværs over USA kan du nyde friheden til at stoppe lige hvor du vil, når du vil. Derfor er det nok også en nødvendighed, at du sætter god tid af til den lange køretur, for der er med garanti mange steder du ønsker at stoppe undervejs.

Route 66

Hvis du vælger den helt og aldeles legendariske tur tværs over landet via Route 66, så er du garanteret masser af oplevelser for pengene. Route 66 er også kendt som The Mother Road og løber mellem Chicago og Los Angeles. Før i tiden var Route 66 én af hovedvejene mellem øst og vest, men i dag køres den mest for oplevelsens skyld. For langs vejen finder du nostalgiske amerikanske diners, autentiske tankstationer og fine museer. Langs ruten vil I passere Grand Canyon, som absolut er en naturoplevelse, der bør opleves. Køreturen på tværs over det enorme land, er altså et stort miks af mange forskellige ting. De har naturen og det nostalgiske udtryk, men USA er mere end det

Start i New York

Det er oplagt at starte i din ferie i New York – The Big Apple. New York er byen over alle byer, byen der aldrig sover og byen, som alle bør opleve i løbet af deres liv. New York huser mere end 7 millioner mennesker – og det er bare på det ”indre” Manhattan – og alting er bare større og vildere i den amerikanske storby. Det tager cirka 8 timer at flyve direkte dertil, og du kan som oftest finde billige flybilletter til New York. Der er ingen problemer i at leje en bil i New York og aflevere den et andet sted, så du slipper for at køre den tilbage igen.

Det kan være en god idé, at starte ferien med et par dage i New York, for at få mættet den værste shoppelyst og for at få set nogle af de mest kendte seværdigheder i verden. For New York er jo 5th Avenue, Empire State Building, Central Park, Rockefeller Centre, Times Square, Frihedsgudinden, Ground Zero, hvor de to tvillingetårne stod før 11. september 2001, og meget mere end det. For New York er også byen, hvor alting er større og mere storslået end det, man eller er vant til. Desuden er det en by, hvor du virkelig vil møde stor variation i kulturen, afhængigt af hvor du tager hen. Tag på kort tid fra Upper East Side, der er præget af rigdom, materialisme og luksus – og nordpå til Harlem, der er præget af fattigdom og stor arbejdsløshed. New York kan det hele og der er garanti for, at du kan starte ferien med en ordentlig én på opleveren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *