Guide: Sådan gør du din bil sommerklar0 Comment

Vinterens kolde temperaturer og de saltede veje kan tære ret hårdt på din bil. En ny årstid er derfor den perfekte mulighed for at gennemgå tilstanden på din bil og gøre den helt klar til foråret og sommeren. Læs med her og bliv guidet igennem, hvilke ting du kan gøre, for at din bil bliver helt sommerklar.

Skift dine dæk ud med sommerdæk

I vinterperioden har du garanteret haft vinterdæk på din bil, men når vinteren er ovre, er det tid til at skifte disse til sommerdæk. Pas dog på med at skifte dine dæk for hurtigt, da der faktisk er risiko for sne og slud helt indtil april. Hvis du vil være på den sikre side, er det derfor en god idé, hvis du venter med at skifte til sommerdæk, indtil vi når april.

I mellemtiden kan du med fordel tjekke dine sommerdæk efter for søm og sten eller andre ting, der kan have sat sig fast. Sørg også for at måle dækmønsteret, som anbefales at være mindst 3 millimeter tykt. Derudover er det en god idé at måle trykket på dine sommerdæk, fordi de kan have mistet luft henover vinteren.

Er du utilfreds med dækkenes tilstand, efter du har gennemgået dem, bør du erhverve dig nogle nye. På daekonline.dk finder du et stort udvalg af forskellige dæk, heriblandt sommerdæk.

Giv din bil en grundig rengøring – både inde og ude

For at gøre din bil helt klar til at køre foråret og sommeren i møde er det en god idé, at du tager dig tid til at give bilen en grundig rengøring. Dette gælder både ud- og indvendigt, da vinteren sandsynligvis kan ses og mærkes begge steder.

Start med at give din bil en grundig rengøring udenpå, hvilket du ikke behøver at bruge andet end en vandslange og en børste til. Vandet skyller nemlig de forskellige overflader af, mens du har mulighed for at komme ind i alle kroge og kanter med børsten. Disse steder er vigtige at få rengjort, da der sandsynligvis har ophobet sig meget salt og skidt netop her i vinterperioden. Får du ikke fjernet dette salt, risikerer du, at der opstår rust på de områder, som er dækket.

Når du skal rengøre din bil indvendigt, skal du bruge en støvsuger, en klud og glaspuds. Sørg for at støvsuge hele bilen grundigt omkring alle hjørner og ned imellem alle sprækker. Tag måtterne ud og luft dem grundigt igennem, da disse kan have suget meget fugt til sig igennem vinteren. Brug glaspuds til at pudse ruderne i bilen, så både du og dine medpassagerer er sikret frit udsyn.

Gennemgå bilens forskellige væsker

En anden vigtig forudsætning for, at du kommer godt ind i foråret og sommeren med din bil, er, at du sørger for, at bilens forskellige væsker er fyldt op med nyt indhold. Dette gælder eksempelvis motorolie og bremsevæske, som begge er to vigtige væsker for, at din bil kører optimalt og sikkert på vejene. Derudover er det også en god idé, at du tjekker indholdet af sprinklervæske, da forbruget af dette typisk er højt i vinterperioden. Sørg altid for at have tilstrækkeligt med sprinklervæske på din bil, så du kan have et frit udsyn, når du kører.

Er du i tvivl om, hvordan du tjekker de forskellige væsker, eller usikker på, om du har overset noget, så søg hjælp hos en autoriseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *