Guide: Bilforhandler eller lokalt værksted?

Autoværksted

Category : Gode råd

Står du og skal have bilen på værksted, og er du i tvivl om hvilken type værksted du skal vælge? Så er her lidt information, du kan tage med i overvejelserne.

Du har måske spurgt dig selv, om man overhovedet selv frit må vælge værksted? Eller, om man er dækket af fabriksgarantien, selv hvis ikke man vælger producentens eget bilværksted?
I form af EU-lovgivningen, kan ejere af bil frit selv vælge, hvilken type autoværksted de ønsker at benytte sig af. Fabriksgarantien gør sig nemlig gældende uanset type af værksted så længe, at fabrikantens anvisninger, i forhold til bilens vedligeholdelse, service og udførelse af reparationer, bliver overholdt. Derfor kan du selv frit vælge, om du vil benytte bilforhandlerens værksted, eller om du vil benytte et lokalt autoværksted. Der er dog nogle fordele og ulemper, som du skal være opmærksom på.

Fordele og ulemper ved valg af lokalt og bilforhandlers værksted


Et autoriseret værksted holder oftest styr på dokumentationen, vedrørende reparation og service, for dig. Ved et lokalt værksted ligger bevisbyrden hos dig som forbruger. Du skal derfor selv, sørge for at have styr på den rette dokumentation. Dette gøres for at kunne bevise, at den udførte service er sket i overensstemmelse med producentens anvisninger. Det lyder måske besværlig, men faktisk kræver det ikke så meget andet end, at du sørger for at gemme fakturaer og bevis for korrekt vedligeholdelse af bilen. Der vil ved benyttelse af et lokalt bilværksted også oftest være penge at spare. Herudover kan der være en fordel i at anvende det lokale autoværksted, da du ved skiftning til en anden bil, som er af andet mærke end din gamle, ikke behøver også at skrifte til et nyt værksted.

Hvilken type værksted skal man vælge?


Selvom det måske virker nemmere ikke selv at skulle holde styr på dokumentationen for udførelse af service og reparationer, så er der ikke nogen garanti for, at den udførte service eller reparation er af højere kvalitet, hvis den foretages hos en af producentens værksteder, i forhold til hvis den foretages hos et lokalt bilværksted.

Hvis du som forbruger vælger at benytte dig af et lokalt værksted, er det dog vigtigt at du benytter dig at et værksted, der udfører arbejdet ordentligt og efter specifikationerne fra producentens side. Derfor, har Horsens Autocenter et stort fokus på, at den udførte service skal være i højeste kvalitet, uanset hvilken type bil du har. Derudover, foretager Horsens Autocenter også service, reparationer, diverse tjek af bilen (for eksempel for rust), og meget mere, ligegyldigt hvilken biltype du har.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Leasing af bil er et glimrende alternativ til billån

Leasing er de seneste par år blevet yderst populært, og flere danskere vælger denne løsning til anskaffelse af en bil. Med leasing undgår du, at optage et lån i banken til en dyr bil. Hvis du vælger leasing fremfor, at købe bilen på traditionel-vis m...

Sådan kører du længere på literen

Hvis man kører meget i bil, bliver benzin og diesel hurtigt meget dyrt. Bilen er en af de genstande, der sluger allerflest kroner i hverdagen, og ofte er den en nødvendighed at have – især for familier. En bil skal have brændstof, og det er desværre...

En el truck kan være med til at nedsætte driftsomkostninger

I den moderne verden må man tænke på udgifter som investeringer og det er ikke anderledes med eksempelvis udskrivning til en el truck fra Doosan for et firma som fysisk flytter varer eller produktionsmidler. For flytning af varer i større omfang er i...