3 gode tips til at starte eget forum0 Comment

Nu har vi jo efterhånden haft vores forum i noget tid, og det må derfor være på tide at dele lidt ud af vores viden. Her kommer derfor 3 ting som vi ville ønske vi havde vist dengang vi startede – og som du måske kan tage med dig videre hvis du selv skal lave et forum en dag:

Vælg et ordentligt webhotel

Selv om du godt kan starte dit forum ud på et billigt webhotel kan der hurtigt opstå problemer, og noget at det sidste du har brug for er at folk ikke gider være på dit forum fordi siden tager for lang tid at loade. Når man sidder på et forum er man engageret og vil gerne hurtigt kunne se hvad de andre skriver, ligesom man måske gerne vil have mange forumtråde åbne på én gang.

Du bliver derfor nødt til at kigge på et webhotel med ressourcer, måske endda en VPS, ligesom det også er en god ide at kigge på forskellige former for cachemuligheder.

Lav en plan for at få besøgende

De besøgende kommer ikke bare fordi du har åbnet et forum, og du bliver derfor nødt til at lave en plan for hvordan du vil få dem skaffet til at starte med. Og det skal ikke bare være en hvilken som helst plan, det skal være en plan der er god og langsigtet – der er nemlig et catch22 når man starter sådan et forum: Der kommer ikke nogen besøgende fordi forummet er tomt og dødt, men fordi der ikke er noget aktivitet på forummet har nye besøgende ikke lyst til at skrive indlæg, og derfor er forummet dødt, og så fremdeles…

Rom blev ikke bygget på én dag, og det gjorde bilstereoforum.dk heller ikke – og det kommer dit forum heller ikke til at gøre. Det er derfor også vigtigt at du får spurgt dig selv om det her med at lave et forum virkelig er noget du vil, eller om det bare er en hurtig tanke. For der kommer til at være meget hårdt arbejde, og du kommer til at side og lave flere brugere for at lade som om der er aktivitet – og hvis ikke du er passioneret nok bliver det hurtigt så meget slid og slæb at du opgiver.

Overvej de sociale medier

Dengang bilstereoforum.dk startede var de sociale medier ret nye, og det var ikke til at sige hvad vej udviklingen ville gå. Derfor var det sikrest at lave et forum på en hjemmeside, for det vidste man ligesom hvad var. Nu er det noget helt andet, og hvis vi skulle lave siden i dag er det ikke sikkert at vi ville gøre det på den klassiske måde. Som nævnt før er den største udfordring det at få besøgende, og her er det meget nemmere at få en masse mennesker til at blive medlem af en facebookgruppe end af et forum på en ekstern hjemmeside.

Hvis man gerne vil have en nem adresse at sige til folk og prøve at bygge et brand op ved siden af facebookgruppen kan man jo altid lave en hurtigt wordpress hjemmeside der linker til facebookgruppen, og hvor man måske også samler nogle af de spørgsmål der bliver stillet oftest sådan at folk nemmere kan finde dem.

Det var et par af vores gode råd til hvis du overvejer at starte dit eget forum op – har du selv et par gode råd så skriv dem meget gerne i kommentarerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *